Att köpa en bostad är något av det roligaste man kan göra. Livet är på topp när man planerar, fantiserar och tänker kring hur bostaden ska se ut och hur livet i den nya bostaden kommer att bli. När alla papper är påskrivna, alla bostadslån fixade och när du för första gången får nyckeln i din hand känns det nästan overkligt. Men det kommer snart nya saker du måste tänka på. Vart ska du exempelvis få möbler ifrån? Detta problem är speciellt vanligt då man flyttar från en liten lägenhet till en större. Plötsligt har man kanske 25-100 kvadratmeter extra boyta som måste fyllas upp med möbler och prylar.

Köp möbler på internet

Att titta i möbelbutikerna på stan är en tidskrävande process och det är inte ovanligt att man får springa fram och tillbaka mellan olika möbelvaruhus minst 5-6 gånger för att mäta, fundera och bestämma.  Ett tips kan istället vara att köpa möblerna till din nya bostad på internet. Ett tips är exempelvis att kika in på hemsidan SHOPON som guidar dig till fem populära butiker på nätet med bättre utbud och lägre priser än i butikerna på stan. Dina möbler levereras snabbt och smidigt direkt hem till dig.

 

Att man kan spara pengar på att jämföra låneräntor vet de allra flesta. Men att man kan spara minst lika mycket pengar på att vara uppdaterad inom vad som händer i ekonomivärlden är det färre som tänker på. Men kunskap är makt och ju mer kunskap man har desto bättre beslut kan man ta vilket kan spara åtskilliga tusenlappar. Detta oberoende om det handlar om lån, fonder, investeringar eller bilförsäkringar. Några av de vägar man kan gå för att hålla sig uppdaterad om vad som händer inom ekonomivärlden är följande:

Continue reading »

 

Jobba smart i låneprocessen

On mars 8, 2014, in Artiklar & nyheter, by admin

Att låna pengar behöver de flesta av oss göra någon gång i livet. Det kan bero på allt från ett planerat husköp till en oväntat hög faktura från telefonbolaget. Så när det fattas pengar i kistan är det bra att det finns pengar att låna. Men när man lånar pengar är det viktigt att man gör sin research. Genom att göra detta kan man spara hundralappar om inte tusenlappar. När man lånar pengar betalar man nämligen ränta vilket motsvarar kostnaden för lånet. Men hur vet man vad ett lån har för ränta? Många gånger kan man inte direkt utläsa detta då lån brukar vara personliga och räntan baseras på låntagarens möjligheter att betala tillbaka lånet. Men man brukar kunna utläsa det ränteintervall som lånet kan sträcka sig mellan redan innan man kontaktar en låneaktör.

Continue reading »

 

Du har alltså bestämt dig för att köpa en bostad? Oavsett om du vill köpa ett fritidshus, en bostadsrätt eller en villa så är nu första steget taget. Här nedan följer några steg som kan vara bra att följa för dig som ska ansöka om ett bostadslån.

Continue reading »

 

Hundratusentals svenskar har lånat pengar till sitt boende, men den dystra sanningen är att alldeles för många betalar för mycket för sina bolån. Bankerna gör varje år miljarder i vinst på bolånen, och det är givetvis låntagarna som får betala för kalaset.

Continue reading »

 

Regeringen har tagit fram nya lagförslag gällande bostadslån. Reglerna handlar om att regeringen vill att det ska bli lättare för privatpersoner att lösa sina bostadslån i förtid. Målsättningen med det nya lagförslaget är att det i och med den lägre kostnaden för att lösa bolån också ska bli enklare för privatpersoner att byta bank.

Continue reading »

 

Många svenskar har redan äldre privatlån när det är dags för att köpa bostad, och enligt en SIFO undersökning som TNS Sifo utfört på uppdrag av SBAB så är det många som väljer samma bank som dem redan är kunder hos när det är dags att teckna bostadslån. Över hälften, eller rättare sagt 55 % av de tillfrågade i undersökningen uppgav att dem valde samma bank för sina bolån som för sina tidigare lån. Bara 17 % valde den bank som de uppfattade hade lägst ränta, och 11 % uppgav att den personliga kontakten med bankmannen var det som spelade störst roll för valet av bank till bostadslånet.

Continue reading »