Att man kan spara pengar på att jämföra låneräntor vet de allra flesta. Men att man kan spara minst lika mycket pengar på att vara uppdaterad inom vad som händer i ekonomivärlden är det färre som tänker på. Men kunskap är makt och ju mer kunskap man har desto bättre beslut kan man ta vilket kan spara åtskilliga tusenlappar. Detta oberoende om det handlar om lån, fonder, investeringar eller bilförsäkringar. Några av de vägar man kan gå för att hålla sig uppdaterad om vad som händer inom ekonomivärlden är följande:

Ekonomitidningar: Den största tidning som riktar sig mot privatekonomi är Privata Affärer. Tidningen går både att köpa som månadsmagasin hos välsorterade tidningsåterförsäljare samt att läsa digitalt på nätet. De tar upp en mängd olika aspekter inom ekonomi vilket gör att man kan få tips inom det mesta.

Forum: Det finns några forum på nätet som är inriktade mot just ekonomi. Här kan man kommentera, diskutera och ställa frågor. Inga frågor är för konstiga. Däremot ska man komma ihåg att det är privata åsikter som förs fram så det är inte alltid att svaren som skrivs är allmänt tagna som fakta.

Inriktade Faktasidor: Fördelen med faktasidor på nätet som är specialiserade inom ekonomi (ex www.pengar.net) är de är objektiva. De som driver dessa sidor har som mål att presentera en del av privatekonomin. Det kan exempelvis vara att jämföra räntor på lån eller ge råd och fakta kring hur man ska tänka vid bilköp.

Ekonomibloggar: Att följa ekonomibloggar (se exempel här) är även det mycket givande. Bloggarna har en personlig touch vilket många uppskattar då det kan upplevas något stelt att enbart läsa faktabaserade texter. Dessutom tar bloggarna ofta upp exempel ur deras egna liv vilket gör det mer spännande att läsa. Det finns även ekonomibloggar som håller sig till fakta men då alltid lyfter upp något ämne som är hett på ekonomimarknaden. Bland annat har många banker och låneinstitut egna bloggar där de kommenterar ränteläge och tankar kring lån och sparande.

 

Leave a Reply