Bolån med betalningsanmärkning

Banker i Sverige är sällan possitiva till betalningsanmärkningar, och ofta brukar banker och långivare avslå låneansökningar från personer med betalningsanmärkningar innan de ens låtit en handläggare eller banktjänsteman titta på ärendet.

Trots detta finns det idag faktiskt möjligheter att ansöka om ett bostadslån trots betalningsanmärkning. Det är nämligen så att flera mindre banker har sett potentialen i just denna grupp, och har därför specialiserat sig på att låna ut pengar till personer som har betalningsanmärknignar eller andra ekonomiska problem.

Bluestep bostadslån trots betalningsanmärkning

En av de största nischbankerna i landet är Bluestep. Bluestep har specialiserat sig på att låna ut pengar till personer i grupper som annars skulle ha svårt att få lån. Till dessa tillhör bland annat personer som precis flyttat till Sverige, arbetslösa, projektanställda, egenföretagare, studerande eller personer som har betalningsanmärkningar.

Personer som är i någon av dessa situationer blir ofta nekade av de vanliga traditionella bankerna eftersom dessa personer kan innebära en ekonomisk risk för bankerna. Bankerna vill givetvis vara säkra på att deras kunder ska klara av att betala tillbaka sina lån, och därför undviker dem ofta denna typ av kunder.

Bluestep (och andra nischbanker) vänder på steken och ser istället potentialen i dessa grupper. Genom att till exempel kunna erbjuda bostadslån trots betalningsanmärkning så finns det en hel del kunder att knyta till sig.

Vem får ta bolån trots betalningsanmärkning?

Beroende på vilken bank eller långivare man vänder sig till då man vill låna pengar trots sin betalningsanmärkning så skiljer sig regler och villkor en hel del åt. Några av de absolut viktigaste faktorerna som spelar in på ifall man ska få lån eller inte är dock att man är myndig, att man har en stabil inkomst samt att man har en god och ordnad ekonomi i övrigt, bortsett från betalningsanmärkningen.

Chanserna till att man ska få ta ett bostadslån ökar också väldigt mycket om man har en medsökande till bostadslånet.Två personer har större återbetalningsförmåga än en person, och bankerna ser därför mycket positivt på två personer med ett gemensamt banklån.

Högre räntor och avgifter kan förekomma

I denna marknadsnisch är konkurrenterna få, och tillsammans med det faktum att nischbankerna tar en större risk då de lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar än vanligt så gör det att bolånen ofta blir dyrare.

Det behöver dock inte vara så, att bara för att man har en betalningsanmärkning så kommer man få betala mer pengar i räntor och andra avgifter än vad man annars skulle få göra. Allt beror på hur bra ekonomi låntagaren har, och det går alltid förhandla med banken om en bättre ränta för sitt bolån!

Kontrollera dina chanser till lån direkt på nätet

Är du intresserad av att läsa mer om bostadslån, eller vill du ansöka om ett bostadslån trots betalningsanmärkning direkt? Då kan du klicka dig in på Bluesteps hemsida. Där finns mängder av information om hur man går till väga för att ansöka om ett lån, hur mycket det kostar att låna pengar i form av räntor och andra avgifter samt hur mycket pengar du kan få låna.